Solfilm

Solfilm för bilar har funnits i många år. Precis som i annat går det trender i solfilm, förr kunde man se bilar med blå eller spegelfärgad solfilm, men nu är rökfärgad, eller mörkt rökfärgad solfilm på modet.

Syften med solfilm

Ett syfte med solfilm är just solskydd. Speciellt i bilar där det färdas små barn eller djur är det skönt att slippa solen. Ett annat vanligt syfte är att ge bilen ett tuffare utseende. Ungefär som att solglasögon används både för solskydd och/eller utseende.

Göra jobbet själv, eller ta hjälp av ett proffs

Visst kan man själv montera solfilm på bilens rutor, men det blir lätt bubblor om man inte riktigt vet hur appliceringen ska göras. Speciellt böjda fönster är svåra att få bra, det är då svårt att få solfimen att passa fönstet. Många väljer därför att anlita proffs.

Att tänka på

Bilglas är ofta tonat redan från början, det är bra att tänka på vid val av solfilm, så att kulören passar och ljusgenomsläppet blir som tänkt.

Kostnad

Solfilm kostar några hundralappar, beroende på kvalitet och antal rutor. Det är främst jobbet man betalar för om man lämnar in bilen till ett proffs. Ofta är det företag inom bilvård även som utför den här typen av arbete.
Sidan är under utveckling och växer fram under 2014

© Bilrelaterat.se 2010-2014. Alla rättigheter reserverade. | Länkar | Kontakt | Om cookies